(©MN Press)
(©MN Press)

Đerona objavio spisak rukometaša za kvalifikacije za EP

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.10.22. | 16:05

Prvi meč sa Finskom u Novom Sadu

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona objavio je spisak igrača na koje računa za EHF nedelju i za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće joj selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Izabrane vesti

Prvu utakmicu Orlovi će igrati protiv Finske u sredu 12. oktobra u Novom Sadu, dok će četiri dana kasnije gostovati u Slovačkoj.

Na spisku koji je objavio selektor Toni Đerona su:

GOLMANI - Dejan Milosavljev (Berlin, Nemačka), Vladimir Cupara (Vesprem , Mađarska)

LEVA KRILA - Vanja Ilić (Šartr, Francuska), Miloš Grozdanić (Vojvodina)

PIVOTI - Mijajlo Marsenić (Berlin, Nemačka), Dragan Pešmalbek (Vesprem, Mađarska), Luka Rogan (Vojvodina)

DESNA KRILA - Bogdan Radivojević (Pik Seged, Mađarska), Vukašin Vorkapić (Ivri, Francuska)

BEKOVI - Petar Đorđić (Bekfika, Portugalija), Ilija Abutović (Šartr, Francuska), Uroš Borzaš (Elverum, Norveška), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt, Rumunija), Miloš Kos (Izviđač, BiH), Stefan Dodić (Zagreb, Hrvatska), Predrag Vejin (Nekse, Hrvatska), Miloš Orbović (K Lucern, Švajcarska), Mihajlo Radojković (Trimo Trebnje, Slovenija).

Na smotri najboljih evropskih selekcija 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Nemačke, učešće su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog šampionata 2022. godine: Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta koje vode na EHF EURO 2024. Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Nemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.



tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara